19:00

Waggeryds IK B (9-m)

VAMOS a la SIS

Säsongens hetaste match, derby mot kommunrivalen Waggeryds IK.
Ett derby är ett derby och precis vad som helst kan hända. Det var mycket nerver på spelarna innan matchen drog igång men när den drog igång så var nerverna som bortblåsta.

SIS öppna piggt och skapad första målchansen direkt på avspark när man hittar ut med en lång boll på Niko som får in den i boxen två avslut på uppoffrande vitklädda gör att det vill sig inte bättre än att det blir inkast för SIS. WIK som till vardags håller till i div två kom till spel med ett slagkraftigt lag. Det är ju dom sagt derby och då gäller det att inte vika ner sig.
Trots skillnaden på seriespelet så var det inget som skrämde SIS. tvärtom, SIS var skoningslösa och respektlösa, man vann dueller och tog tillvara på de chanser som man skapade. Man skulle inte ge WIK något att glädjas åt och man hade ledning klart välförtjänt med 3-0 i första halvlek när domaren blåste av genom mål av Magda x2 och ett självmål, noterbart är att självmålet tillkom efter en hörna slagen av Ivana. Hade domaren varit givmild idag hade hon noterats för den struten. Magdas första mål kommer efter en omställning där hon utmanar backen och kommer förbi, därefter är det bara att placera in bollen. Det andra målet tillkommer efter en frispark till vänster utanför straffområdet. Emma slår en bra frispark som går över målvakten i ribban och Magda kan enkelt gå upp och nicka in bollen i ett tomt mål. Första halvleks bästa prestation skulle komma i en omställning av SIS, man spelar sig ur pressen på kanten och får upp en boll på kanten till Maja. Maja kan enkelt ta emot och invänta löpningarna i boxen, inlägget slås med perfektion över huvudet på försvararen och Niko kan snyggt möta inlägget på volley, tyvärr resulterar det inte i något mål.

I början av andra halvlek försöker WIK att ta sig in i matchen igen, de jobbar på med sitt vändspel och försöker behålla bollen på marken men SIS är väl samlat och ligger rätt i positionerna. Andra halvlek kan beskrivas som ett ställningskrig, i paus pratades det om att en tre målsledning är jobbig att ha med sig eftersom man slappnar av lite och det har tendens att bli lite avslaget.
Men det är inget som inträffar den här kvällen. SIS vinner andra halvlek med 4-2 efter mål av Sanna x2 Klara x1 Niko x1. Andra halvleks två snackisar är SIS frispark i 53 minuten, återigen bra slagen av Galvéus så tvingar hon målvakten till en bra räddning. Retur studsar ut på målvakten och som därefter friställer Klara som enkelt kan rulla in bollen i mål. Kort därefter anfaller WIK och efter den duell mellan Galvéus och WIKs anfaller blåser domaren straff. Ingen spelare på plan verkar ha uppfattat att det var just straff som han blåste för och det luktade kompensation lång väg.
SIS mäktar med 3 fullträffar till och WIK 1 och matchen slutar 7-2 till lillasyster SIS. Det är många bra insatser denna kväll som lägger grunden för en solid seger. Härnäst är det seriefinal att vänta i Norrahammar mot NGIS, 19:00 på Hammarvallen.